ENMON Brand батериите се произведуваат по највисоките светски стандарди со употреба на квалитетни материјали и механизми од престижни светски брендови. Посебен акцент е ставен на дизајнот кој ги следи светските трендови на префинетост на пристапот и унапредување на функционалноста.

Батеријата мора да содржи минимално 58% бакар и 32% цинк. Поголем дел од батериите кои се наоѓаат на пазарот не содржат бакар во наведениот процент. Бакарот претставува мерка за квалитет, така што поголемиот процент на бакар овозможува издржливост и долготрајност на батеријата.

Enmon и Fonte батериите содржат 60% бакар и 35% цинк.

ENMON Brand батериите содржат керамички мешачи од реномираниот производител Sedal со што се обезбедува висока херметичност.

Сите наши брендови можете да ги погледнете ОВДЕ.