Кои информации ги собираат колачињата (cookies) и која им е намената?

Информациите собрани со посета на нашата веб локација или во интеракција со нашата e-пошта може да содржат: IP адреса; URL страници кои сте ги посетиле; тип на пребарувачот; други технички информации за вашиот уред кој сте го користеле за да ја посетите нашата web локација или со интеракција со нашата e-пошта; страните кои ги прегледувате; карактеристиките кои ги користите; без оглед на тоа дали имате креиран налог или не; дали извршувате одредени трансакции и време на вашата посета.

Овие информации ни овозможуваат да утврдиме на што најмногу се задржувате или кои делови од сајтот ги посетувате, кои производи се пребаруваат и/или се купуваат, ефективноста на нашата web локација и e-пошта, вашата специфична интеракција со нашите web страни и e-пошта и потешкотиите со кои може да се соочите со пристапот на нашата web страна или e-пошта.

Со овие информации можеме да го подобриме квалитетот на вашето искуство со нашата web страна преку препознавање и поставување на посакуваните функции и информации, со цел да се персонализира вашето искуство и да се отстранат потешкотиите во пристапот. Покрај тоа, нашата web страна употребува колачиња за да ги следиме производите кои ги ставате во вашата корпа за купување и да увидиме кои страни веќе сте ги посетиле на нашата web локација.

Нашиот web сајт, исто така, употребува колачиња за да ги следиме информациите за одјава, освен информациите за начинот на плаќање.

Која е вашата корист доколку ги прифатите колачињата?

Вашиот уред (апарат) ги меморира сите информации кои ги имате внесено и следниот пат кога ќе се вратите на сајтот не морате повторно да ги внесете. Употребата на колачињата ја прилагодува содржината на вашите преференции и добивате информации во согласност со вашите потреби. Со употребата на колачиња ќе добиете промоции и специјални акции кои одговараат на вашите навики за купување.

Како да ги избришете колачињата?

Сите поставки за колачињата и информациите за истите можете да ги најдете во поставките (settings) на вашиот интернет пребарувач.